2015 Jun 04

Hörni!

Vi är så glada att kunna meddela att vi fått tillökning i La Maison-familjen i form av Resize Design.

Resize Design är ett ungt företag med stor vision. Med sina möbler vill de framhäva det individuella, dekorativa och exklusiva som reaktion mot den rådande massproduktionen. Möblerna tillverkas på ett snickeri i Norrland där en stor del av produktionen sker för hand. 

Resize Design vill med sina flaggskepp RED LINE, GREEN LINE och BLUE LINE skapa framtidens designklassiker som är lika praktiska som de är vackra. Idéen till pelarkonstruktionen kom till designern Viktor Lindbäck som i bostadsbristens Stockholm var tvungen att flytta ofta. Som hyresgäst kunde han inte skruva upp hyllor i väggarna hur som helst. Frustrerad av traditionell förvaring som lämnar fula skruvmärken började Viktor skissa på en egen möbel som skulle vara snygg, enkel att ta med sig vid flytt och inte lämna några märken. Resultatet blev pelarlösningen som har gett Viktor utmärkelsen Framtidens Innovatör 2013 och fått mycket uppmärksamhet i nationell och internationell press.

Möblerna är gjorda av ask som lackas i vitt eller svart och stål som pulverlackats. Möblerna med mässingssidor är självklart av äkta borstad mässing vilket betyder att de åldras fint med åren. Resize Designs mål är att göra möbler för idag och framtiden, inget slit och släng här inte!

Vill ni se mer av Resize Design kollar ni in kollektionen här!

Snart kommer ni även ha chansen att få se och känna på dessa fantastiska möbler i vår fysiska butik på Odengatan 29 i Stockholm. 

Se inlägget och lämna en kommentar →

2015 Mar 31

Våren är här.. iallafall om man frågar Skultuna som nyligen lanserade The London Collection i två härliga, nya färger: rosa och mintgrön. Ljuslyktorna finns fortfarande i fyra varianter men har nu förutom de klassiska färgerna mässing, svart och vit även två nya tillskott.

Och som ni ser på miljöbilderna är de lika fina att ha blommor i. 

 

Föredrar ni originalkollektionen finns den här.

Se inlägget och lämna en kommentar →

2015 Mar 23

JWDA Concrete Lamp från Menu har blivit lite av en snackis i bloggvärlden. Sandra Fischer Nordström skrev om den här, Riazzoli skrev om den här och Amalies Hus bloggade om den här. Har man som vana att scrolla igenom flödet på instagram och Pinterest har man med all säkerhet sett den där med. För den är omtyckt. Kanske är det enkelheten i kombination med två av de starkaste trenderna just nu, mässing och betong, som gjort den så populär. 

Alla bilder är klickbara! Hitta inspiration genom att klicka dig vidare.

Eller kolla in andra produkter som passar med JWDA Concrete Lamp:

Se inlägget och lämna en kommentar →

2015 Mar 05

Vi på La Maison har över 10 års erfarenhet i branschen. Vi har sett de flesta trender komma och gå. Vi har älskat dem lika mycket som ni, inte förstått oss på vissa och längtat på att vissa ska blåsa över lika snabbt som de kom. Men genom denna bergochdalbana som vi kallar livet har en produkt alltid älskats, både av oss och våra kunder.

 

20% rabatt - Gul Luftballong Large →

Luftballongen. Det underbart vackra dekorationsföremålet som passar lika bra i barnrummet som på kontoret.

Denna vecka får du 20% rabatt på Luftballong Large i Gult!

Luftballongen är lika fin ensam som i en klunga med luftballonger i flera olika storlekar och färger!

Här hittar du Luftballong Small, Luftballong Medium och Luftballong XL.

Se inlägget och lämna en kommentar →

2015 Feb 18

Denna blogg kommer inledas med historiens mest överanvända och kanske även det mest klyschiga ordspråket någonsin: Bilder säger mer än tusen ord.

Men så är det ju!

Därför ska ni nu få ta del av några bilder som sparkar igång kreativiteten hos oss just nu:

Afteroom Coat Hanger 

FUWL Cage Shelf

Muuto Nerd Chair och Nerd Bar Stool

Leaf Table Lamp

Ballroom Pendant 

Se inlägget och lämna en kommentar →